Tempe var en eiendom nedenfor Lerkendal i Trondheim som etterhvert ble delt opp og utparsellert til byutvikling. Kirken ble tegnet av Roar Tønseth og innviet i 1960. Ifølge kirkeleksikonet ble den påbygget i 1975. Det er ut til å dreie seg om forlengelse nordover. Sognet/menigheten ble etablert i 1963 som Tempe og Valene småkirkemenighet. Senere har kirken blitt hovedkirke i eget prestegjeld.
Tempe kirke er en langkirke med 240 sitteplasser. Den er oppført i pusset tegl og har takrytter på mønet og inngang på langsiden i vest.
Innvendig er det orgelgalleri innenfor inngangen. Koret åpner seg mot skipet i sin fulle bredde, og korgulvet er hevet et par trinn over skipets gulv.
Kirken har et krusifiks snarere enn en regelrett altertavle. Prekestolen står til venstre for korbuen. Den er i likhet med døpefonten og kirkeklokken på alder med kirken. Ifølge kirkeleksikonet gjelder dette også orgelet, som visstnok er dansk. I Norsk orgelregister heter det derimot at kirken overtok et Torkildsen-orgel fra Sund folkehøyskole i 1960 og sendte det videre til Mostadmark kapell i 1984, idet et Bruhn-orgel (dansk) ble installert.
Kilder og videre lesning:
- Tempe kirke 50 år
- Kirkesøk
- Trondheim byleksikon, s. 521
- Alf Henry Rasmussen: Våre kirker. Norsk kirkeleksikon (Vanebo forlag, 1993), s. 262
- Wiki Strinda
- Arkivverket: Prestegjeld og sogn i Sør-Trøndelag