Berg kirke

Berg arbeidskirke
Berg kirkeforening ble stiftet i 1937 med det mål å oppføre et kirkebygg på Berg i Trondheim. Initiativtager og første leder var prosten Tycho Castberg, som ifølge menigheten også tegnet utkast til kirkebygget. For øvrig krediterer kirkeleksikonet Lien & Risan. Berg arbeidskirke, som den opprinnelig ble kalt, ble innviet den 19. mars 1972. Den har ifølge Kirkesøk 110 sitteplasser.

Ifølge menigheten inneholdt arbeidskirken på dette tidspunktet, i tillegg til kirkesal, våpenhus, kjøkken, rom for menighetspleien, kjellerlokale med tilfluktsrom og fyrrom. Kirken var eid av kirkeforeningen, men sorterte først under Strinda sogn (med kirke et par kilometer unna) før den ble flyttet til Vår Frue.

Kirken ble utvidet i 1981–82 og fikk nytt klokketårn i 1991. I 1995 ble Berg eget sogn/menighet, og kirken har siden det vært titulert som ganske enkelt «Berg kirke». Bygget har en fasade av rød tegl og har i det ytre tilnærmet T-form.

Kirkerommet er møblert som en langkirke. Den har et alterteppe med tittelen «Bønn» laget av Dagfrid Johnsen i 1981. Prekestolen av tre er ifølge kirkeleksikonet fra 1987, og det samme gjelder døpefonten, som tilskrives en Ottesen. Et snertingdalorgel fra 1962 ble i 2004 avløst av et ni stemmers orgel fra Ryde & Berg.

Det er ikke kirkegård på stedet.

Kilder og videre lesning:

Tilbake til fylkeslisten
Tilbake til forsiden