Selnes kapell i Lyngen sogn og kommune ligger ved kysten vest for Sørlenangsbotn. Arbeidet for kapell begynte høsten 1943, og i 1957 fikk man tak i materialene fra det lett brannskadede Frimisjonshuset i Tromsø. Grunnmur ble støpt og kapell oppført, men pengemangel og andre viderverdigheter gjorde at prosessen trakk i langdrag, og først høsten 1968 kunne kapellet vigsles, nærmere bestemt den 13. oktober.
Selnes kapell er en langkirke i tre med 200 sitteplasser. Kapellet står øst for Lattervikveien. Orienteringen er omtrent fra nord til sør. Kapellet har en liten takrytter på mønet ved inngangen i nord. Koret og de flankerende sakristiene er under samme møne som skipet.
Koret åpner seg mot skipet i sin fulle bredde, og korgulvet er hevet et lite trinn over skipets gulv. Kirkerommet har trehvite vegger og blå benker. Ifølge kirkeleksikonet har kapellet galleri, men undertegnede har ikke sett noe slikt på bilder fra stedet. Taket i kapellet er tredelt.
Altertavlen er laget av Anton Giæver i 1990. Det er en slags triptykon. Den har altså tre bilder samt tekstfelt over og under hovedbildet, som viser Jesu dåp. Til venstre ses jomfru Maria og Jesusbarnet og til høyre korsfestelsen. Prekestol og døpefont er ifølge kirkeleksikonet fra 1967. En klokke støpt av O. Olsen & Søn dateres til samme år, mens kapellet sies å ha et elektronisk orgel fra 1968.
Det er ikke kirkegård ved kapellet.
Kilder og videre lesning:
- Ronny Trælvik og Lill-Karin Elvestad: Kirkene i Troms II (Bok i Nord, 2016; ISBN 9788293393085),s. 188–193
- Alf Henry Rasmussen: Våre kirker. Norsk kirkeleksikon (Vanebo forlag, 1993), s. 113
- Wikipedia
- Riksantikvarens Kulturminnesøk