Det bygget som i dag kalles Sørskot kapell, var opprinnelig en tyskerbrakke som stod på Grådussan i Bø i Steigen. Etter krigen ble den kjøpt opp av Leiranger kommune, tatt ned og flyttet til Sørskot, der den ble gjenoppført og tatt i bruk som skolebygg. Skolebruken tok slutt i 1965, da ny skole stod klar på Nordskot. Etter noe om og men ble det tidligere skolebygget overdratt til menighetsrådet, som brukte det som menighetshus og gravkapell. I midten av 1970-årene måtte huset restaureres, og den 22. april 1977 ble det innviet som Sørskot menighetshus. Det er imidlertid innredet som kapell og brukes også som sådan. Antall sitteplasser er ifølge Kirkesøk 70.
Det vi kan betegne som korenden, er utstyrt med alter og knefall og dessuten prekestol/lesepult og døpefont samt – under et trekk – saynnsynligvis det som i kirkeleksikonet er omtalt som et elektronisk Yamaha-orgel fra 1970-tallet. (Ifølge fellesrådet overtok kapellet et orgel fra Nordfold kirke i 1977, men dette synes vanskelig å forene med orgelregisterets omtale av Nordfold-orglene.) Ifølge kirkeleksikonet har altertavlen form av et kors laget av Emma Lie i 1977. Det er mulig at dette dreier seg om det krusifikset som er festet på en plate foran på alteret. På fondveggen bak alteret er et billedteppe og lenger til venstre på samme vegg et annet. Kirkerommet er møblert med vanlige stoler.
Kapellet er på østsiden av Nordskotveien. Det er gravlund noen hundre meter nordvest for kapellet, på den andre siden av veien.
Kilder og videre lesning:
- Menighetene i Steigen, Leiranger og Nordfold
- Alf Henry Rasmussen: Våre kirker. Norsk kirkeleksikon (Vanebo forlag, 1993), s. 176
- Wikipedia
- Kirkesøk