Landås menighet ble utskilt fra Fridalen i 1959, og en arkitektkonkurranse avholdt i 1961 ble vunnet av Ola Kielland-Lund. Etter forslag fra Statens bygge- og eiendomsdirektorat ble planen gjort speilvendt i forhold til opprinnelig utkast, og byggingen på Kanonhaugen nedenfor Landås hovedgård tok til høsten 1964. Kirken ble vigslet den 27. november 1966.
Landås kirke er en arbeidskirke i betong med rundt 600 sitteplasser. Det er et karakteristisk bygg med en kaskadeaktig takkonstruksjon. Selve kirkerommet har vifteform med fokus (altså kor) vestover, og rommene utenfor dette ligger i forlengelsen av det samme sirkelsektormønsteret. Takhøyden er størst på vestsiden, med svært høye vinduer i korveggen. Det er også glass mellom kirkerommet og forhallen i øst.
Blikkfanget i kirkerommet er et nonfigurativt glassmaleri av Per Remfeldt i vestvinduet. Prekestolen er tikantet, og døpefonten er av en rektangulær betongblokk. Orgelet på østgalleriet er bygget av Norsk Orgel- og Harmoniumfabrikk. De to klokkene er støpt av Olsen Nauen.
Det er ikke kirkegård ved kirken.
Kilder og videre lesning:
- Einar Dahle og Jiri Havran: Kirker i Norge, bind 6: Modernismen. 1900-tallet (ARFO, 2008), s. 180–185
- Norges kirker
- Bergen byleksikon
- Kirkesøk
- Alf Henry Rasmussen: Våre kirker. Norsk kirkeleksikon (Vanebo forlag, 1993), s. 405