Nuvsvåg (i Loppa kommune) som kirkested er et etterkrigsfenomen. Underlig nok for et såpass ungt kirkebygg foreligger ikke noe arkitektnavn, men travel-north.no forteller at lokalbefolkning som for det meste var medlemmer av stedets kirkeforening, bidro ved oppførelsen av kapellet, som det opprinnelig ble titulert, og det skal ha blitt benyttet materialer etter interimskirken ved Øksfjord. Kapellet ble vigslet i 1961 og tituleres i dag som kirke. Sognets navn er Loppa, som dekker hele kommunen.
Nuvsvåg kirke er en langkirke i tre med 150 sitteplasser, ifølge kirkeleksikonet. Orinteringen er nesten øst/vest (fra svakt øst-nordøst). Det er inngang i førstnevnte himmelretning og en takrytter på mønet. Koret er i samme bygningsdel som skipet, som er rektangulært, altså rett avsluttet.
Kirkerommet er møblert med faste benker og er ikke spesielt høyt. Kirkeleksikonet har ingen spesiell informasjon om inventaret. Prekestolen står på venstresiden (sør) i koret. Døpefonten er sekskantet og kalkformet.Alterbildet er et oppstandelsesbilde som viser Kristus in mandorla, og teksten under bildet lyder «Jeg er Opstandelsen og Livet» (Joh 11, 25). Orgelet (5/1+P) er levert av nederlandske Orgelmakerij Reil i 2004. (Se spesifikasjoner hos orgelbyggeriet.)
Området rundt kirken er inngjerdet, og rundt tyve meter nord for dette området er kirkegården, som er omtrent kvadratisk. Utenfor kirken står et minnesmerke over omkomne på havet.
Kilder og videre lesning:
- travel-north.no
- Wikipedia
- Kirkesøk
- Leonhard Gamst og Harald Samuelsberg: «Kirka i Loppa gjennom snart 400 år», i Loppas historie. Bygdebok for Loppa kommune (Loppa kommune, 1983), s. 368–387
- Riksantikvarens Kulturminnesøk
- Alf Henry Rasmussen: Våre kirker. Norsk kirkeleksikon (Vanebo forlag, 1993), s. 110